Het boek: Blue Burton

Biografie over de legendarische jazz-zangeres Ann Burton geschreven door Anneke Muller. Het is anno 2016 te vinden op Bol.com of marktplaats via ISBN nummer 90-5429-129-X

Blue Burton door Anneken Muller

Inhoud in het kort

Korte inhouds weergave: Ann Burton begon haar loopbaan als zangeres bij een kwintet in luxemburg.
Ze zong haar liedjes in de stijl van Doris Day. Platen van Billie Holiday deden haar echter drastisch van stijl veranderen.
Terug in Nederland trad zij met een jazzy repertoire op met het trio van Frans Elsen. Toen Ramses Shaffy zijn "Shaffy Chantant" oprichtte, was Ann Burton één der eersten die hij als zangeres aantrok.
Een lang engagement bij dit gezelschap stelde Ann in staat bij een breder publiek bekendheid te krijgen. Haar grote doorbraak kwam in 1968 tijdens de samenwerking met producer John J. Vis, met wie ze haar debuut Blue Burton maakte, begeleid door het trio van Louis van Dijk.

Met John Vis maakte zij ook de albums Ballads and Burton en Ann Burton sings for lovers and other strangers. Verder succes liet op zich wachten tot 1973, toen ze naar Japan reisde en zie: daar rees de zon voor haar, want in Tokio werd Ann Burton na Ella Fitzgerald de meest geliefde jazz-zangeres. Door over haar leven te schrijven, heeft Anneke Muller (1953) geprobeerd de ongrijpbare Ann wat dichter bij de mensen te brengen.
Daarnaast geeft het verhaal een beeld van de manier waarop Ann zich wist te handhaven in de woelige steeds veranderende jazzwereld.


Copyright 2022  Ann-Burton