Recensies


De Pers over Anneke Muller's 'Blue Burton'
Uitgeverij Conserve, Schoorl (NL) ISBN: 905429129 X
Prijs: te bevragen bij de uitgeverij Met 44 foto's

.

HAAGSE COURANT (Els Smit) Tien jaar geleden overleed Nederlands geliefdste jazz zangeres Ann Burton. De liefhebbers zijn haar nog steeds niet vergeten. De jongere generatie, mensen zoals Frits Landesbergen, Harry Emmery, zeiden: 'Als we bij haar weggingen, hadden we iets geleerd.' Rita Reys: 'We voelden van elkaar als iets niet goed zat en dan staken we elkaar een hart onder de riem.' Vorige week verscheen Ann Burton's biografie.

NRC HANDELSBLAD (Henk van Gelder) Anneke Muller (1953) is de auteur van Blue Burton, een liefdevol boekje over de jazz-zangeres Ann Burton die tien jaar geleden op 56 jarige leeftijd overleed aan borstkanker. De titel werd ontleend aan haar langspeelplaat waarmee Burton in 1967 debuteerde. Tijdens de boekpresentatie werd ten overstaan van de halve Nederlandse jazzwereld, ook een nieuwe heruitgave op cd van deze plaat ten doop gehouden.

HET PAROOL (Jeroen de Valk) Charmante broze minuten met Ann Burton. We mogen de auteur en haar uitgever dankbaar zijn voor dit werk. Muller heeft redelijk wat informatie vergaard, nu het nog kan; over een paar jaar zijn immers de getuigen overleden en de anekdoten vergeten.

DE TELEGRAAF (Rene Steenhorst) Blue Burton is een uiterst gedetailleerde en boeiende beschrijving geworden van Burton's leven dat bijna volledig in het teken stond van de muziek. Een lofzang waarin de echte Burton-fan veel punten van herkenning zal aantreffen.

DE VOLKSKRANT (Erik van den Berg) Burton was een aparte zangeres die ooit eenzelfde internationale reputatie genoot als tegenwoordig voor Laura Fygi of Denise Jannah is weggelegd. Ondanks de bescheiden pretenties van deze bundel herinneringen, foto's en anekdoten lijkt Muller haar eerste succes al te hebben geboekt. Platenfirma Sony besloot tot een welkome heruitgave van Burton's lp-debuut uit 1967, waaraan twee niet eerder verschenen stukken zijn toegevoegd.

De CD Blue Burton is verkrijgbaar in de platenhandel en geproduceerd bij Sony onder nummer SMM 4967912

Ga terug naar boven

Copyright 2022  Ann-Burton